Представиха Jaguar XE в Лондон

Общи 09 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10290 посещения | без коментари

Новият Jaguar XE бе представен на света снощи по време на изискано събитие с присъствието на редица звезди в изложбения център „Ърлс Корт“, Лондон. Продажбите му започват през 2015 г., като флагманът на гамата ще бъде високоикономичната модификация S.XE S доставя неповторимо усещанае на водачите посредством бързите реакции и финеса на своя 3,0-литров компресорен двигател V6 с макс. мощност 340 к.с. и въртящ момент 450 Нм, свързан с 8-степенна автоматична предавателна кутия с пера на волана за ръчно превключване на скоростите. С него ускоряването на XE S има електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.
XE е първият модел, разработен по новата модулна автомобилна архитектура на Jaguar Land Rover, като от тук нататък той определя стандарта за динамика на шофиране в средноразмерния сегмент. Дългото междуосие и ниската позиция на сядане създават перфектни пропорции и аеродинамичен профил на спортно купе.
Към XE S ще се присъединят и други автомобили, задвижвани от високоикономични 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, съчетани с шестстепенна ръчна и осемстепенна автоматична трансмисия с плавно превключване на предавките. Дизеловите са част от новата гама двигатели Ingenium на Jaguar и са едновременно икономични и екологични - съответно 3,14 литра на 100 км и 99 г/км.
XE е и най-олекотеният, здрав и аеродинамичен модел на Jaguar, произвеждан някога. Той е и първият Jaguar, който е оборудван с електрически сервоусилвател на волана, настроен да осигури изключително пъргави реакции и усещане, но с по-нисък разход на енергия в сравнение с хидравличните системи.
Новият Jaguar XE е с шаси от високоякостен алуминий и ще се произвежда в завода на Jaguar Land Rover в Солихъл в изцяло ново съоръжение, построено специално за целта.
Пълни подробности за цялата гама XE ще бъдат обявени на автомобилното изложение в Париж през октомври.
XE е първият автомобил в света, оборудван с All Surface Progress Control (ASPC). Тази изцяло нова система, разработена с помощта на десетилетния опит на Jaguar Land Rover в системите за офроуд сцепление, действа като автопилот при ниска скорост. ASPC функционира между 3,6 км/ч и 30 км/ч: като контролира прецизно спирачната система и двигателя. Тя осигурява оптимално сцепление и при най-хлъзгавите пътни условия, без колата да занася и без да се налага водачът да натиска педалите.
Пълни подробности за новия Jaguar XE ще бъдат обявени на автомобилното изложение в Париж през октомври. За допълнителна информация изтеглете прикачените файлове.

 
Ключови думи:   jaguar
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте