Ново KIA Sorento на автосалона в Париж

Общи 23 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 20385 посещения | без коментари

Новото KIA Sorento ще осъществи европейската си премиера на 2 октомври тази година по време на международния автосалон в Париж заедно с фейслифт версиите на моделите Рио и Венга. Към популярните представители на марката в Б-сегмента се присъединява и прототипът Оптима T-Хибрид, чрез който за първи път KIA ще демонстрира икономична дизел-електрическа хибридна технология.
Екстериорът на модела е вдъхновен от концепта KIA Cross GT - фарове с удължена форма и оширена радиаторна решетка tiger-nose с триизмерна ромбоидна рамка. Под динамичния профил и изваяните екстериорни детайли се крие луксозен салон, изработен от висококачествени материали. Новото Sorento е оборудвано с редица технологии за подобряване комфорта на пътниците и водача. В зависимост от пазара, нововъведенията включват: монитор с 4 камери, който помага на шофьора да маневрира при паркиране, Smart Power Tailgate – система, която автоматично отваря вратата на багажника за удобство при поставянето на покупки директно в автомобила.
В сравнение със своя предшественик новото Sorento е с увеличени екстериорни размери и междуосие (+80 мм до 2 780 мм), което гарантира по-обширно вътрешно пространство и по-голям обем на багажното отделение. Моделът ще се предлага във версии с 5 и 7 места, 40/20/40 делими седалки от 2-ри ред за по-добра функционалност.
Европейските потребители ще могат да избират между 2.4-литров бензинов двигател с директно впръскване (GDI), 2.0 л и 2.2 л турбо дизелови мотори. Производството стартира по-късно тази година, а дистрибуцията му в Европа се очаква през първото 6-месечие на 2015 г.

 
Ключови думи:   kia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте