Новият Peugeot 508 стъпи у нас

Общи 01 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8345 посещения | без коментари

Вчера в голф клуб „Св. София“ бе представен официално в България новият Peugeot 508. Клиенти и журналисти имаха възможност да направят премиерен тест-драйв на премиум автомобила от сегмента D с новия EURO6 дизелов двигател 2.0 HDI 180 к.с. Цените започват от 37 479 лв. с ДДС.
Peugeot 508 е с нова радиаторна решетка, емблематична за бъдещите модели на марката, и разчита на богато оборудване като сензорен екран, камера за движение на заден ход и система за наблюдение на мъртвата зона. С модела се предлага и новата технология BlueHDi със селективната каталитична редукция SCR и филтъра за твърди частици с добавки. Тя позволява да се намалят драстично въглеродните оксиди – с повече от 90%, да се оптимизират емисиите, разходът на гориво и да се премахнат 99,9% от твърдите частици. 508 бе представен за първи път в Лондон на 18 юни, а преди броени дни - на автомобилните изложения в Москва и Ченгду, и днес – в София. В Европа новият Peugeot 508 ще бъде лансиран на 10 септември.
Peugeot 508 започна пазарната си кариера в началото на 2011, година по-късно към предлаганите първоначално седан и комби се присъедини трети, много иновативен силует - RXH. Той е с технологията HYbrid4, налична и при седана.
Предният капак е с променен дизайн - по-хоризонтален, с което подобрява баланса между предната и задната част. Задната част на седана е по-структурирана, с променен дизайн на задната броня, което подсилва защитната й функция.
Интериорът също е променен. Арматурното табло сега включва 7-инчов сензорен екран, групиращ по интуитивен начин повечето от функциите на автомобила. Резултатът е, че централният панел сега е с изчистен дизайн, с по-малко бутони. Централната конзола включва нова затворена кутия за съхранение. Таблото е препратка към прецизното часовникарство. То се допълва от прибиращата се пластина на Head-Up дисплей с цветно представена информация.
С независимо предно окачване с двойни носачи (за мощните дизелови GT версии), или псевдо MacPherson при другите версии, и многораменното си задно окачване, новият Peugeot 508 продължава да предлага забележителна комбинация между комфорт и пътно поведение.
При бензиновите двигатели автомобилът представя нов Евро 6 двигател: 1,6 THP 165 Stop&Start, съчетан с 6-степенна механична предавателна кутия или с новата EAT6 6-степенна автоматична трансмисия. Дизеловият двигател 2,0 BlueHDi 180 с 6-степенна автоматична трансмисия EAT6, монтиран в седана, е сертифициран с eмисии на CO2 от 111 г/км, което е едно най-добрите съотношения между мощност и разход на гориво в сегмента. За допълнителна информация изтеглете прикачените файлове.

 
Ключови думи:   peugeot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте