Литекс Моторс вкара България в топ 3 на Световния еко рали шампионат

Общи 16 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 30760 посещения | без коментари

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс” и тандемът на „Октан рали тийм“ Калин Дедиков/Георги Павлов класираха България на трето място в Световния еко рали шампионат. След последното състезание Hi-tech EKO Mobility rally 2014, което се проведе в Гърция, българите бетонираха третата си позиция и за пореден път показаха възможностите на българските автомобилни състезатели.
Hi-tech EKO Mobility рали бе последното в календара на FIA за тази година и едно от най-трудните състезания за сезона. Българският екипаж с техния Great Wall C30 се справи блестящо с маршрут от почти 600 км, в които влизат отсечки от легендарното рали Acropolis и гръцкия планински шампионат. Ралито се оказа истинско предизвикателство за участниците, които караха със средна скорост на лимита на серийните автомобили и часови график, несъобразен с трафика в Атина.
Въпреки трудностите и жестоката конкуренция българите завършиха състезанието на 7-а позиция в генералното класиране на Hi-tech EKO Mobility rally 2014 и на 4-та в своя клас. Със спечелените точки в Гърция българският отбор затвърди присъствието си в призовата тройка на шампионата. Освен отлично каране по отсечките на ралито в Гърция, в класирането за енергийна ефективност българският отбор с техния Great Wall C30 1,5 LPG отново постигна добър резултат - с общ разход 7,1/100 LPG Дедиков/Павлов се наредиха на четвърто място, изпреварени единственото от CNG автомобилите на VW и Audi.
Благодарение подкрепата на „Литекс Моторс“ и уменията на българските автомобилни състезатели Great Wall Motors за първи път се нареди сред конструкторите в Световния еко рали шампионат. Така в дебютния си сезон в шампионат на FIA, Great Wall Motors се класира на 6-о място и изпревари в генералното класиране марки като BMW, Honda, VW и Audi.
Това беше най-трудното за нас състезание от шампионата. Вложихме много усилия и средства, за да можем да участваме в Гърция, и благодарим на „Литекс Моторс” за доверието, което ни гласуваха. Изпълнихме основните си задачи да затвърдим третото си място в шампионата и да докараме българския автомобил до финала в Атина с добро класиране, коментира след състезанието в Гърция пилотът Калин Дедиков.
Това е третото участие на Калин Дедиков и Георги Павлов с Great Wall C30 в състезанията на Световния еко рали шампионат. За пореден път българските състезатели, със съдействието на „Литекс Моторс”, успяха да се наредят сред най-добрите пилоти в света – своите възможности и тези на автомобила Дедиков и Павлов показаха и на състезанията от шампионата в Словения и България по-рано тази година.

 

Златните тестове
15 октомври 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте