Костадин Щерев спечели третия кръг от V1 Challenge в Русе

Общи 23 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 17505 посещения | без коментари

Състоялият се през уикенда национален автомобилен шампионат V1 Challenge България в Русе предложи за пореден път на зрителите зрелищно състезание, изпълнено с много обрати и оспорвани надпревари между пилотите. Русе донесе късмет за втори път на Костадин Щерев, който след Пловдив отново грабна купата за първо място в състезанието на V1 Challenge България.
Началото на третия кръг V1 Challenge България бе поставено от кмета на града г-н Пламен Стоилов, който поведе почетната колона от цветна феерия на малки, но със завладяващ звук и мощност спортни автомобили Volkicar по булевардите в центъра на града до състезателното трасе - до площад „Александър Стамболийски“. Кметът Пламен Стоилов пристигна триумфално на пистата и официално пожела на пилотите успешна надпревара.
С най-добро време 24,10 сек в квалификациите се представи пилотът Симеон Донов, което го нареди на първа позиция на старт-финалната права. В първата част на състезанието в началните обиколки той уверено поведе, но сблъсък между него и Искрен Маринов впоследствие го остави назад в класацията. Този развой на състезанието изведе на първа позиция Костадин Щерев, последван от Искрен Маринов на второ място, а трети остана младият Гюрбхюсеин Абдулаев, който за първи път се състезава с автомобил Volkicar.
Във втората част на състезанието пилотите, класирали се в квалификацията от 1 до 6, си разменят местата, като на старта първи застава пилотът с време, подреждащо го на 6-а позиция на стартовата решетка, след това 5-а позиция и останалите в същия ред с цел да се предоставят на пилотите повече предизвикателства. Още при обявяването на старта от втората част на състезанието започна безмилостна надпревара между двамата първенци от първите две състезания в Пловдив и Варна - Костадин Щерев и Искрен Маринов, които много технично и бързо изпревариха останалите участници и взеха завидна преднина до края на състезанието. Те натискаха газта на мощните Volkicar в борбата помежду си, следвайки се по острите завои на трасето, и държаха в напрежение публиката през цялото време. Щерев запази водещата си позиция до края и спечели купата за първо място на финала, която му бе връчена от представител на Hyundai България. И двамата пилоти по време на цялото състезание демонстрираха технично и бързо каране, което ги отведе по-напред от останалите състезатели, участващи в обиколките. Турският пилот Таксинтунч Тин зае трета позиция, след като към края на второто състезание на един завой умело изпревари 17-годишния азербайджански пилот Абдулаев.
На победителите, заели първите три места, тържествено бяха връчени парични награди от водещия производител на гуми – LASSA.
Симеон Донов грабна купата на DHL за най-бърза обиколка, постигната по време на квалификациите.
В третия кръг от шампионата на V1 Challenge България в Русе взеха участие две жени – познатата ни от предишните състезания в Пловдив и Варна Диана Стоянова, която сега зае пето място на финала, и Биллур Мюейет – гост пилот от Турция. Те заслужено получиха специални купи за атрактивния дамски автомобилен двубой.Публиката беше впечатлена и от специалното Volкicar шоу и Дрифт шоу, което вдигна още повече адреналина на присъстващите зрители.
Класиране, Русе, 21 септември 2014

Място Пилот Състезание 1 Състезание 2 Краен резултат1 Костадин Щерев 10 10 202 Искрен Маринов 8 8 163 Таксинтунч Тин 5 6 114 Гюрбхюсеин Абдулаев 6 4 105 Диана Стоянова 4 5 96 Турал Метков 3 2 57 Биллур Мюейет 2 3 58 Симеон Донов 1 1 2

СЪСТЕЗАТЕЛЕН КАЛЕНДАР
28 септември – Бургас 12 октомври – Стара Загора2 ноември – София


 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте