Купето на VW ще се нарича Lamando

Общи 02 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10110 посещения | без коментари

На автомобилния салон в Пекин през април тази година Volkswagen свали покривалото от концепция за купе от средния клас с четири врати, а на приключилото миналата седмица шоу в Ченгду германският производител представи и производствената версия на същия модел, като уточни, че името му ще е Lamando.
По размери то е сходно с предлагания и в Китай Jetta, но е с доста по-изгладен и аеродинамичен профил, така че вероятно ще си спечели прозвището Jetta CC по аналогия с по-големия Passat CC. Моделът ще е пряк конкурент на Mercedes-Benz CLA-класа.
Lamando ще ползва гъвкавата платформа на VW, обозначена като MQB, на която правят и Golf. Очаква се тя да послужи и за следващото поколение на Jetta, което трябва да дебютира около 2016 г. Двигателите за купето ще са два - 4-цилиндров TSI с 1,4-литров работен обем и респективно 2,0-литров. 7-степенната трансмисия DSG с два съединителя ще е валидна за цялата гама.
Продажбите на Lamando в Китай започват от ноември, засега не се знае дали купето ще се появи на европейските пазари.

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте