Възходящата тенденция продължава – регистрирани са 300 000 поръчки за Opel Mokka

Общи 17 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 19975 посещения | без коментари

“Нещата при Opel наистина вървят нагоре”, сподели треньорът на футболния отбор Borussia Dortmund Юрген Клоп при първия си тест драйв на Mokka. Oчевидно това се отнася не само за компанията като цяло, но и за модела Mokka в частност. В продължение на двете години, откакто е на пазара, малкият SUV успя да постигне 300 000 поръчки, а в последно време продажбите на Mokka получиха допълнителен тласък – най-актуалните 100 000 поръчки са регистрирани само в рамките на последните седем месеца. През месец август бестселърът на Opel дори успя да изпревари по обем на продажбите всички останали участници в този пазарен сегмент в Европа. Mokka се нарежда на трето място по продажби в гамата на Opel след моделите Corsa и Astra и изпреварва по обем Insignia и Zafira.
В момента сегментът на малките SUV модели е най-бързо растящият по отношение на обема на продажбите в автомобилната индустрия – в сравнение с миналата година броят на новорегистрираните автомобили от тази категория в Европа почти се е удвоил. Mokka се превърна в международен бестселър, прекрачващ националните граници. Носителят на две титли „Автомобил 4х4 на годината” води в своя пазарен сегмент в Германия с почти 24%, в Австрия с около 22% и във Финландия с 27 процента от продажбите. Средно в Европа пазарният дял на Mokka в този сегмент в периода от януари до август 2014 година е 15%, което поставя модела на трето място.
“Mokka е перфектно отражение на нашето определение за вълнуващ модел със свръхмодерни технологични решения на достъпна цена”, споделя Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване в Opel Group. “Изключително доволни сме от представянето на нашия бестселър в класа на градските всъдеходи. Той е гаранция за успех и много важна част от нашата продуктова офанзива. Скоро моделът ще се предлага и с „шептящия” дизелов двигател 1.6 CDTI – стъпка, която със сигурност ще осигури още по-сериозен тласък в продажбите на Mokka.”
Изключителни работни характеристики – новият 1.6 CDTI
Моделът Mokka впечатлява не само със своето стилно излъчване, модерната технология на двойното предаване и обширното вътрешно пространство – от началото на 2015 година бестселърът ще се предлага и с турбодизеловия двигател 1.6 CDTI със 100 кВт/136 к.с. Добилият популярност като „шептящия дизел” задвижващ агрегат с четири цилиндъра и изключително компактни размери идва да замени актуалния 1,7-литров дизелов мотор в гамата на Mokka. Новият задвижващ агрегат осигурява по-високи показатели по отношение на мощността и въртящия момент – съответно с 6 к.с. и 20 Нм при по-малък работен обем, както и значително по-нисък разход на гориво. Динамичният 1.6 CDTI е част от новата фамилия изцяло алуминиеви дизелови агрегати на Opel. Максималният въртящ момент от 320 Нм, ускорението 9,9 секунди от 0 до 100 км/ч и максималната скорост от 191 км/ч са впечатляващи предпоставки за постигане на изключително удоволствие зад волана. „Шептящият” дизел се отличава още със забележителната си икономичност и отговорно отношение към околната среда – в комбинация със серийно вградената система Start/Stop, версията 1.6 CDTI на Mokka изразходва средно едва 4,1 литра гориво на 100 километра пробег и отделя в атмосферата само 109 г CO2 на километър. Tези показатели демонстрират почти 0,5 л/100 км по-нисък разход на гориво и 11 г/км по-ниски емисии на CO2 от предходната версия на модела с 1,7-литров турбодизел. Новият дизелов агрегат изпълнява и строгите изисквания на екологичната норма Euro 6 по отношение на нивата на емисиите.

 
Ключови думи:   opel
 

Chevrolet атакува SEMA
17 октомври 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте