Touareg се поднови

Общи 17 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5970 посещения | без коментари

Фейслифтът на Volkswagen Touareg идва на изложението Auto China в Пекин с променен дизайн, нови предложения в обзавеждането и оптимизирани двигатели. Отпред практичният SUV е с по-големи фарове, като те вече са биксенонови стандартно още от базовото ниво. Нова и по-дълбока е станала радиаторната решетка. Променената задна броня визуално разширява автомобила, появил се е и дифузер между двата ауспуха и задните LED фарове против мъгла, вградени в бронята. Предвидени са и нови видове джанти, и повече цветове.
Увеличили са се и опциите за интериора. Всички модели идват с автоматична система за спиране след сблъсък и икономисващи функции за 8-степенния автоматик. Да речем, при шофиране по наклон надолу или когато не ни е необходимо ускоряване, в играта се включва и кинетичната енергия на автомобила. Естествено икономичният режим може да бъде изключен временно с едно „помпане“ на спирачния педал или пък директно от съответния системен бутон в автомобила.
Вече и двата турбодизелови V-образни 6-цилиндрови двигателя отговарят на нормата EU6 благодарение на въвеждането на каталитичния конвертор AdBlue. Мощността на базовия 3-цилиндров V6 TDI си остава 204 к.с., докато тази на доскорошния мотор с мощностт 245 к.с. скача на 258 к.с. И двата силови агрегата обаче са станали по-икономични, а нивата на вредните им емисии – съответно понижени.
Поръчките на фейслифта на Touareg започват от август, а първите доставки ще бъдат факт от ноември.

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте