Национална среща на Клуб Citroen България 2011

Общи 21 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2225 посещения | без коментари

Източник: www.citroen.bg

На 18 юни, писта Дракон, с. Калояново беше домакин на 12-тата Национална среща на Клуб Ситроен България.

Феновете на Марката заприиждаха още от рано, въпреки че официалния старт на мероприятието беше обявен за 10 часа. Точно в този час, срещата беше открита от актьора Стефан Щерев, любезно приел да изиграе ролята на водещ на събитието.

Той бе и първия, който тества предоставените от Автомотор Корпорация АД автомобили. Избра да изпробва Citroën C5 с хидроактивно окачване, което, както самият той отбеляза, е едно от технологичните нововъведения с които марката CITROËN е световно известна. За пътни тестове, на присъстващите бяха предоставени още Citroën DS3 и три автомобила Citroën C4. Всеки от предварително записалите се за тест, имаше право на една обиколка на пистата. Тестовете на петте автомобила продължиха над два часа.

Докато стюардите подготвяха пистата за дисциплината Майсторско шофиране, протече надпреварата за Най-шумен автомобил. Тествани бяха аудио-системите на автомобилите. Победителите бяха определени чрез измерване на децибелите.

В надпреварата за Майсторско шофиране, участниците трябваше да преминат през определена конфигурация от колчета, да паркират автомобила на преден и заден ход и да направят всичко това максимално бързо.

Присъстващите имаха възможността да се уверят в истински майсторските умения, с които участниците управляваха своите машини, както и изключително стабилното пътно поведение на автомобилите.

След това, на пистата започна най-очакваната и най-динамична надпревара – Time attack.На старта се наредиха както модифицирани автомобили, така и автомобили серийно производство. Всеки от участниците имаше право на толкова обиколки на пистата, колкото успее да направи за 10 минути. Зачиташе се най-доброто постигнато време. Амбицирани да постигнат по-добро и по-добро време, много от участниците стартираха по няколко пъти. През цялото време водещият не спираше да надъхва пилотите и да подпомага публиката да запази страхотното си настроение, въпреки жаркото слънце. Според някои термометри, към 14 часа, температурата на слънце достигаше над 40оС. Предвидливо, организаторите бяха поканили за спонсор и компания, бутилираща минерална вода.

Когато дойде време за награждаването, градусите се покачиха още повече. Първо бяха наградени победителите в дисциплината Най-шумен автомобил. Всеки от победителите получи награда от спонсорите.

Следваше класирането за Майсторско шофиране. Третото място бе присъдено на Петьо Танчев с Xantia ACTIVA 2.0 HDI. На второ място се класира Алекс Топалов с Xantia ACTIVA 2.0i 16V. Първото място бе спечелено от Павел Кадев, със Saxo VTS 1.6 16V.

Специална награда от Автомотор Корпорация АД получи Мария Станимирова, единствената дама, престрашила се да участва в тази дисциплина. Тя се справи отлично с препятствията, но за съжаление, в ключовия момент автомобилът й създаде затруднения.

Дойде време на почетната стълбичка да стъпят и най-бързите. Класирането беше направено по класове. На трето място в Тime attack се класира Николай Желев със Citroen 2.9i Break, втори беше Явор Апостолов, със Citroen C4 1.6 HDi, а първото място отново беше спечелено от Павел Кадев, със Saxo VTS 1.6 16V. Победителите получиха награди от спонсорите, купи и сувенири от Автомотор Корпорация АД и, разбира се, бутилки шампанско.

В края на първия ден от срещата, всички си пожелаха да се срещнат отново, следващата година, за да изживеят заедно приятната емоция от общата им страст към марката CITROËN.

На 19 юни, в хотел Империал гр. Пловдив, се проведе семинар, организиран от Автомотор Корпорация АД и Авто Ойл АД. Валери Паунов (технически преподавател в Автомотор Корпорация) и Иван Павлов (директор на Авто Ойл) представиха историята на двете компании, новостите които се очакват и отговориха на многобройните въпроси на участниците.

 
Ключови думи:   bg, citroen, citroen c5
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте