Електробус с ултракондензатори вози пътници в София

Общи 19 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7665 посещения | без коментари

Първият електрически автобус от ново поколение в Европа отвори врати за пътници. Chariot e-bus се движи без батерии и може да измине 20 км с едно зареждане, отнемащо само няколко минути при завръщането на терминала си.
Автобусът стартира работния си процес в София. Според Европейската агенция по околна среда през миналата година в България е имало най-висока концентрация на серен диоксид и въглероден диоксид във въздуха в Европа. Отделеното количество въглероден диоксид от електробуса ще бъде до една трета от това при дизелов автобус.
Този проект е резултат от сътрудничество между българо-израелската автобусна компания Chariot Motors, втория по големина производител на автобуси в Китай Higer и водещия световен производител на ултракондензатори Aowei. Иновативната технология с ултракондензатори генерира енергия от спирачките, която се използва за задвижване на автобуса. Тази технология е била тествана в Шанхай в продължение на 7 години и е изминала повече от 8 милиона километра, но никога досега не е била прилагана в Европа.
Според Chariot Motors използването на новия автобус ще доведе до намаляване на оперативните разходи във всеки град, както и до намаляване на емисиите с безпрецедентни нива.
Според Цви Цимерман, председател на борда на Chariot Motors, новото поколение електрически автобуси е бъдещето на обществения градски транспорт.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте